Dadaistiska Divan

DadAisTiskA DivAn

Dadaistiska Divan

sånger av Erik Satie framförda av Madame GrenouilleTillsammans med Grodan, Råttan och Den Lilla Katten ger Madame Grenouille sig i kast med att gestalta och förmedla några av Erik Saties vackra, galna, poetiska, dadaistiska sånger. Vid sin sida har hon den eminenta pianisten Majda Burstedt Marinkovic. Resultatet blir en form av koreografisk musikteater där absurdistisk tydlighet och existetiell poesi står sida vid sida. Men vem är Den Dadaistiska Divan? 
Madame Grenouille är sångerska men framförallt konstnär. Hon är vacker och ful, liten och stor, stark och svag, irrationell, knäpp och klok. Madame Grenouille är också en slags pedagog: Genom personliga översättningar av de franska sångtexterna, och med hjälp av fysiska gestaltningar, ljud och rekvisita gör hon ALLT för att på något sätt engagera oss och föra publiken närmre Erik Satie, hans musik, konsten och livets paradoxer.

Idé/produktion/scenisk gestaltning: Ida Lod

Piano: Majda Burstedt Marinkovic

Regirågivare: Charlotte EngelkesFoto: Stig Magnus Thorsén


Publikröster:

"Ida Lod lyckas på ett remarkabelt sätt fylla upp ett tomt rum och föra oss till en helt annan plats. Med stor humor, kärlek, seriositet och lekfullhet gör hon Saties franska sånger tillgängliga för oss. Interpretationen rör sig fritt mellan olika genrer och konstformer och levererar kristallklara bilder som både kommunicerar och inspirerar!"


"Det bästa jag sett på länge! Ida Lod har en sådan underbar scennärvaro, humor, värme och existentiellt allvar, på riktigt; och sjunger på alla upptänkliga sätt. Musiken av Erik Satie blev mycket relevant och intressant, genom att bli tagen på allvar. "


klicka på bilden nedan för att se film:

Dadaistiska Divan har bland annat spelats på Atalante och Cinnober teater i Göteborg och på Stockholm Fringe festival 2015. Madame Grenouille har även dykt upp på diverse soaréer och happenings, bland annat som konferencier på Nefertiti i Göteborg under 8:e mars-firande och på Feminist bar på Barbro i Stockholm.